latinica  ћирилица
27/07/2016 |  16:55 ⇒ 22:07 | Аутор: РТРС

Коалициони споразуми у Станарима, Требињу и Мркоњић Граду

Актуелни начелник општине Станари СНСД-ов Душан Панић поново је у трци за првог човјека најмлађе општине у Српској. То је и озваничено након потписивања коалиционог споразума СНСД-а, СП-а и ДНС-а.
Потпис - Фото: РТРС
ПотписФото: РТРС

Уједињена Српска у Требињу представила је одборничку листу, а у Мркоњић Граду промовисан је Петар Шикман као заједнички кандидат ПДП-а, СДС-а, НДП-а и Српске радикалне странке за начелника општине. 

Коалициони партнери СНСД, СП,и ДНС у Станарима кажу да су успјешно радили на конституисању и формирању општинских институција које су заживјеле у рекордном року. У наредном периоду акценат свих биће на запошљавању. Душан Панић подршку коалиционих партнера оцијенио је као наставак њихове добре сарадње током протеклих 15 мјесеци од успостављања локалне управе у Станарима.

„Циљ да у општини Станари смањи се незапосленост, циљ је да немамо незапосленог човјека до 20. године. У инфраструктури сви категорисани локални путеви треба да буду асфалтирани“, рекао је Панић.

Градски одбор Уједињене Српске у Требињу представио је листу за предстојеће локалне изборе, а за градоначелника, подржаће СНСД-овог кандидата Луку Петровића. Када је ријеч о предстојећем референдуму о Дану Републике - сматрају да је најбоље да сви учествују у томе и да се то питање не везује за локалне изборе.

„Требало би да постоји нека врста консезуса, да се то питање ријеши“, изјавио је лидер Уједињене Српске Ненад Стевандић.

Петар Шикман, заједнички је кандидат ПДП-а, СДС-а, НДП-а и Српске радикалне странке за начелника општине Мркоњић Град.

„Што се тиче нашег рада и дјеловања, очекујем промјене. Очекујем да од 2. октобра више ништа неће бити исто, пуно је људи заинтересовано за промјене и тако ћемо и ићи “, навео је Шикман.

Предсједници општинских одбора ових странака у Мркоњић Граду потписали су Споразум о заједничком дјеловању на локалним изборима. Потписивању су присустовали Бранислав Бореновић, Огњен Тадић и Миланко Михајлица.