latinica  ћирилица
27/07/2016 |  18:19 | Аутор: СРНА

Лукач: Полиција ради на откривању лица која су запалила заставе

Министарство унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске све ће урадити да би открило лица са видео-снимка која су запалила заставе Србије, изјавио је данас министар унутрашњих послова Драган Лукач.
Драган Лукач - Фото: СРНА
Драган ЛукачФото: СРНА

Лукач је рекао да је МУП Републике Српске, на основу првих објављених сазнања, са другим полицијским агенцијама започео рад на откривању и процесуирању лица која су запалила заставе, те да ће се у ове активности укључити и МУП Србије јер су запаљене заставе те земље.

"То је својеврсна порука тих појединаца. Самим пуцањем и кориштењем нелегалног оружја већ су направљена кривична дјела која треба открити и процесуирати. Наше службе ће све урадити да то заврше с обзиром на то да имамо могућност, а надам се да ћемо успјети у томе, да дођемо до података ко је такав снимак поставио на интернету", изјавио је Лукач новинарима у Сарајеву.

На друштвеним мрежама појавио се видео-снимак на којем двојица маскираних мушкараца у шуми пале заставе Србије.

На снимку иза исламиста налази се застава са арапским писмом, као и ратна застава такозване Армије РБиХ. У рукама имају пушке, а у једном моменту чује се пуцањ. У позадини се чује пјесма са пријетећим текстом "Тигрови Босне".