latinica  ћирилица
28/07/2016 |  12:43 ⇒ 13:21 | Аутор: СРНА

Исинбајева: Нека се Рио тресе од руске химне

Двострука олимпијска шампионка у скоку са мотком Јелена Исинбајева, која је одлуком Свјетске атлетске федерације и Међународног олимпијског одбора спријечена да се такмичи у Рију, поручила је руским спортистима да учине све како би се руска химна што чешће чула на Олимпијади.
Исинбајева се расплакала пред Путином (фото: © Sputnik/ Сергеј Гуњејев) -
Исинбајева се расплакала пред Путином (фото: © Sputnik/ Сергеј Гуњејев)

"Такмичите се тако да цијели свијет задрхти и да се руска химна стално чује у спортским аренама у Рију", поручила је Исинбајева својим колегама.

Она истиче да су се руски спортисти "суочили са безакоњем, неправдом и самовољом извјесних људи у свијету спорта који раде што хоће".

Руска шампионка је, кроз сузе, пожељела члановима руске репрезентације да свима покажу шта могу да учине, како би сви "псеудо-чисти" страни спортисти схватили да су се "намјерили на погрешне људе".

Исинбајева, која никада званично није била позитивна на допинг, сматра да су руски атлетичари "третирани безобразно и да су грубо искључени са такмичења".

Многи спортисти су се годинама припремали за Олимпијаду, али су им одузети сан и циљ који их је покретао, навела је она и додала:

"Ми колективно плаћамо за грешке мање одговорних спортиста који су прекршили правила".

Она је поднијела жалбу Европском суду за људска права у Стразбуру, пошто Међународни олимпијски одбор њој и другим руским атлетичарима није дозволио да учествују на Олимпијади у Рио де Жанеиру.