latinica  ћирилица
29/07/2016 |  10:13 ⇒ 10:14 | Аутор: РТРС

Деманти из општине Теслић- нисмо тражили гласове за асфалтирање

Поводом текста о асфалтирању локалног пута у мјесту Чечави, под насловом "Теслић- Прво гласови, па тек онда пут", општина Теслић је постала деманти.
Општина Теслић (Фото: eteslic.com) -
Општина Теслић (Фото: eteslic.com)

Деманти преносимо у цјелости:

Поводом прилога објављеног у другом дневнику РТРС-а дана 26.07.2016.године под  насловом „Теслић – Прво гласови, па тек онда пут“, као и истог прилога са текстом на интернет порталу РТРС, упућујемо деманти и захтјевамо његову објаву у другом дневнику Јавног сервиса РТРС и на порталу РТРС, као и извињење због изношења неистина, довођења гледалаца и читалаца као и цјелокупне јавности у заблуду, као и због подстрекивања грађана општине Теслић на сукобе на основу конструисаних, неистинитих и ничим поткријепљених тврдњи и инсинуација, а на које Општинској управи Теслић није омогућено да адекватно одговори, осим кратког контакта путем електронске поште.

Овим путем такође најоштрије осуђујемо и згрожени смо злоупотребом дјеце, основношколског узраста, у сврху политичког клеветања, што је супротно свим хуманим и законским нормама, као и конвенцијама о правима дјетета, а што је случак са прилогомо емитованим у дневнику 2 РТРС, а о чему ћемо сходно позитивним законским прописима реаговати према свим надлежним институцијама.

Апсолутна је неистина и не постоји, нити је представљен један једини доказ или свједок тезе прилога РТРС да је било гдје на подручју општине Теслић, као услов за асфалтирање путева тражен списак са потписима или глас, поготово не у Чечави као што је РТРС представио, тим прије што је пројекат за пут Продановићи-Ликићи урађен 2014.године, дакле двије године раније и прошао је све неопходне процедуре. Та теза је чиста измишљотина и конструкција представника политичких партија СНСД и СП, чије су изјаве представљене у прилогу, а ничим поткријепљене.

Поготово је неистинита тврдња у прилогу РТРС да Општинска управа не поштује своје одлуке, да је дионица намијењена за асфалтирање напрасно промијењена, да се асфалтира дионица која не постоји у документацији, или још горе како стоји на транспаренту за који су злоупотребљена дјеца да је асфалт „украден“!

Као што се види у пројектној документацији коју достављамо у прилогу, дионица под називом „Ликићи-Продановићи-Кулаши“ од 2014.године је управо дионица која се тренутна асфалтира, а у истом пројекту се наводи „одвојак за Вуковиће“ дужине око 400m. Пројекат изградње путева усвојен ове године управо се односи на дионицу „Продановић-Ликићи“, дакле Општинска управа није мијењала своје одлуке, нити преусмјеравала асфалтирање путева, као што је РТРС нетачно извјестио.

Према томе, из документације која је рађена 2014.године, немогуће је да ове године било ко ретроактивно прикупљао било какве потписе за асфалтирање, јер је јасно да се и Програм асфалтирања и пројекат пута односе управо на дионицу која се тренутно гради.

Међутим, РТРС је довео у заблуду јавност тврдњом да се скупштинска одлука односи на пројекат из 2011.године у истом засеоку, а назив тог пројекта није пут „Продановићи-Ликићи“, него „Ликићи-Ступљанско гробље“, из чега је јасно да су тврдње изнесена у прилогу РТРС потпуне нетачне, тенденциозне и злонамјерне, а посљедица истих тврдњи је алармантна ситуација у засеоку Продановићи, гдје су оваквим извјештавањем РТРС-а посвађане комшије из истог мјеста.

Умјесто позитивног прилога о томе како се коначно гради пут у засеоку мјеста Чечава, које га је годинама чекало, направљен је прилог са циљем да се комшије посвађају по политичкој линији, што је одговорност аутора прилога и уредништва РТРС-а, као и активиста политичких партија СП и СНСД, чије су изјаве објављене.

Општинска управа Теслић, у мандату начелника Милана Миличевића, труди се да сходно могућностима равномјерно улаже у све дијелове општине, која је једна од три највеће у Републици Српској по површини, што поготово важи за Чечаву, највеће село на подручју општине, у којој и према којој се само ове године гради 4, 5 километара пута, далеко више него у било којем другом мјесту, што Чечава по својој величини и заслужује.

С поштовањем, начелник Општине Теслић, др Милан Миличевић