latinica  ћирилица
29/07/2016 |  16:57 | Аутор: СРНА

Протестна нота Сарајеву због паљења застава Србије

Министарство спољних послова Србије уручило је данас протестну ноту амбасадору БиХ у Београду Лазару Миркићу, којом је изражен енергичан протест и затражена хитна истрага због садржаја видео-снимка са "Јутјуба", на којем се види спаљивање застава Србије.
исламисти пале заставе Србије - Фото: Screenshot
исламисти пале заставе СрбијеФото: Screenshot

Уз указивање да је ријеч о крајње неприхватљивом поступку усмјереном према једном од најважнијих државних симбола Србије, Министарство спољних послова Србије очекује да надлежни органи БиХ спроведу хитну истрагу у циљу откривања починилаца овог непримјереног чина и њиховог кажњавања у складу са законом.

"Министарство спољних послова Србије исказује посебан интерес да се о току те истраге благовремено обавјештавају надлежни органи Србије", наведено је у саопштењу.

На том снимку два неидентификована наоружана лица окружена некадашњом заставом БиХ, која је била у званичној употреби до 1998. године, и заставом Краљевине Саудијске Арабије, спаљују двије државне заставе Србије уз пуцање из ватреног оружја и пјевање пјесама изразитог националног и исламског вјерског набоја.