latinica  ћирилица
29/07/2016 |  20:51 ⇒ 20:56 | Аутор: СРНА

Пале: ДНС представио кандидате за одборнике

Општински одбор ДНС-а Пале представио је вечерас 30 кандидата за одборнике на предстојећим локалним изборима.
Пале: Избори ДНС кандидата  за изборе - Фото: СРНА
Пале: Избори ДНС кандидата за избореФото: СРНА

"Представљамо 30 кандидата који су стручни, образовани и који имају енергију неопходну да се ова општина помјери са `мртве тачке` на којој се данас налази. Желимо да након избора постанемо снажан корективни фактор", рекао је носилац кандидатске листе Мирослав Симовић.

Он је истакао да је ОО ДНС у Палама постао трећа опција између "два зараћена блока", те да је унијела "политичку свјежину" која је била неопходна, не само општини, већ и Сарајевско-романијској регији.

Симовић, који је и предсједник овог одбора, подсјетио је да је прије пет мјесеци основан ОО ДНС Пале и да су до сада имали низ активности претежно хуманитарног карактера, што су грађани препознали, тако да су до краја јуна имали више од 700 чланова.

Он је најавио да ће ускоро бити представљена и политичка платформа овог одбора у којој се, између осталог, као приоритет наводи заустављање загађења средине, што је тренутно горући проблем општине и да се град поново учини чистим и сигурним за живот.

"Трудићемо се да зауставимо одлазак младих из нашег града и да он буде прави студентски град у коме ће млади људи наћи своју будућност", нагласио је Симовић.

На питање да ли ће подржати кандидата СНСД за начелника општине Бошка Југовића, Симовић је одговорио да још нема договора о томе.

"Тренутно не подржавамо кандидата СНСД-а, преговори се воде и са једном и са другом страном, а подржаћемо кандидата са којим најбоље будемо могли уклопити нашу политичку платформу и спровести је у раду Скупштине општине Пале", рекао је он.