latinica  ћирилица
31/07/2016 |  12:38 ⇒ 13:21 | Аутор: СРНА

"Ријека" и "Жељезничар" у финалу "Фудбал френдса" (ФОТО)

Јуниори "Ријеке" савладали су у првом полуфиналном сусрету 12. "Фудбал френдса" у Фочи кадете "Партизана", док је "Жељезничар" у другом полуфиналу био бољи од румунске "Стеауе".
Фоча -  први полуфинални сусрет 12. "Fudbal frendsa" - Фото: СРНА
Фоча - први полуфинални сусрет 12. "Fudbal frendsa"Фото: СРНА

Ријечани су против млађег противника стигли до вођства у самом финишу првог полувремена, када је, након соло продора, мрежу црно-бијелих затресао одлични Дино Дукађин.

Само што се у другом полувремену кренуло са центра, "Ријека" је удвостручила предност голом Матеја Шантека. "Партизан" је нападао, али осим једне шансе у финишу меча није успио озбиљније угрозити гол Ријечана. Утакмица је завршена резултатом 2:0 у корист "Ријеке".

Играч "Ријеке" Доминик Мулац очекује тријумф и у финалу. "Лијепо је добити `Партизан`, али морам признати да је било веома тешко. Ко год да буде противник у финалу, не бојимо се никога, идемо по прво мјесто", поручио је Мулац.

Играч "Партизана" Алекса Миловановић честитао је противнику на заслуженој побједи. "Свака част `Ријеци`, одлично су се борили. Желим им пуно среће у финалу", спортски је признао пораз играч црно-бијелих.

У другом полуфиналу, "Жељезничар" је надиграо екипу "Стеауе", али лопта није хтјела у гол, па су побједника одлучивали пенали. Изводило се осам серија, а након велике драме и више преокрета славиле су Сарајлије са 6:5.

"Веома добра утакмица, незгодан противник, али мислим да смо заслужено побиједили, јер смо имали много више прилика", изјавио је најбољи актер овог сусрета Анел Шабанаџович, син прослављеног фудбалера Рефика Шабанаџовића.

Прије полуфиналних, одигране су двије утакмице за пласман од петог до осмог мјеста у којима је "Будућност" савладала домаћу "Сутјеску" са 5:1, а "Црвена звезда" је била боља од "Марибора" 2:1.

Стријелац одлучујућег гола за црвено-бијеле Немања Милуновић срећан је због побједе. "Навикао сам да ме пореде са Николом Жигићем и сви у клубу ме зову Жига. Овде сам другу годину, турнир је одличан", рекао је Милуновић.

"Марибор" уз "Партизан" има најмлађу екипу на турниру. "Били смо бољи од `Звезде` у првом полувремену. У наставку смо мало пали и примили други гол и нисмо успјели да се повратимо. Тужни смо, имали смо шансу да дођемо и до финала, а у обје утакмице смо несрећно изгубили", рекао је играч "Марибора" Ловро Грајфонер.

"Будућност" је савладала "Сутјеску" головима Василија Терзића, Душана Бакића и Филипа Вукчевића, који је три пута тресао мрежу "Сутјеске".

Финале између "Ријеке" и "Жељезничара" игра се вечерас од 19.30 часова, а претходно ће бити одиграни сусрети за треће мјесто /17.30 "Партизан"-"Стеауа"/, за пето /16.00 "Црвена звезда"-"Будућност"/ и за седмо /10.00 "Сутјеска"-"Марибор"/.