latinica  ћирилица
31/07/2016 |  12:49 | Аутор: СРНА

Вулин: Хрватска потонула у лудило из кога није у стању да се отргне

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин изјавио је да подизање споменика озлоглашеном, осуђеном терористи и убици Мири Барешићу говори да је Хрватска потонула у лудило из кога није у стању да се отргне.
Александар Вулин - Фото: Screenshot
Александар ВулинФото: Screenshot

"Рехабилитација усташког викара Алојзија Степница, ослобађање ратног злочинца, подизање споменика терористи говори да Хрватска нема снаге да се отгне од фашизма и да се на било који начин супростави идологији усташтва", рекао је Вулин.

Вулин је напоменуо да се цијели свијет бори против терориста и фашизма, а да се за то вријеме у Хрватској дижу споменици терористима и врши рехабилтација фашиста.

Он је упитао за какве се то вриједности залаже ЕУ, ако је једној земљи у тој унији дозвољено да диже споменик терористима, преносе београдски медији.

Вулин је указао и да је Хрватска једина земља на свијету у којој антифашисти морају да се крију од фашиста, у којој се дижу споменици терористима, и једина земља на свијету која прославља протјеривање 250.000 својих становника.