latinica  ћирилица
31/07/2016 |  17:07 | Аутор: ТАНЈУГ

Шешеља вријеђали навијачи Жељезничара, он им узвратио

Лидер СРС Војислав Шешељ размијенио је на друштвеним мрежама оштре ријечи са навијачима сарајевског фудбалског клуба "Жељезничар".
Војислав Шешељ - Фото: РТРС
Војислав ШешељФото: РТРС

Шешељ је крилатицом "Иде Шешељ, није добре воље, па пред собом “манијаке“ коље..." на свом Твитер налогу одговорио на сада већ традиционалне провокације навијача сарајевског ФК “Жељезницар“ сличне садржине, преноси "Блиц".

На утакмици коју је “Жељезничар“ у суботу играо против “Олимпика“, навијачи овог клуба, који себе називају и “манијаци“, поновили су старо градиво, па су стадионом на Грбавици одзвањали сљедећи стихови:

"Прва ми је и посљедња жеља да закољем војводу Шешеља - орило се током утакмице".

Ово, иначе није ни нова песма, као што ни Шешељев одговор није ниша ново, подсјећа "Блиц".

Прије скоро двије године, током посљедњег меча јесењег деијла првенства Премијер Лиге БиХ у којем су побиједили “Челик“ из Зенице, "манијаци" су пјевали потпуно исте стихове.

Тада су добар дио меча скандирали против Војислава Шешеља, чиме се наводно хтјели да обзнане шта мисле о Шешељевом пуштању из Хага.

Након тога, огласио се и Шешељ, који је тада рекао да је чуо да су га “одушевљено дочекали навијачи тима Жељезничар“.

Објаснио је и да је некада, као основац навијао за овај клуб, и да је становао у Сарајеву на Грбавици, односно мјесту гдје се налази стадион “Жеље“.

"Обрадовали су ме вијешћу да су ми спремили једну лијепу пјесму и да се орио стадион. Мене је одушевило, врло духовито. Онда су неки на интернету на то реаговали - испричао је тада Шешељ, изрецитовавши спорну крилатицу.