latinica  ћирилица
31/07/2016 |  21:05 | Аутор: ТАНЈУГ

Ђорђевић: Против Хрвата нема оног притиска као раније

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић уочи утакмице против Хрватске на турниру у Кордоби, која је генерална провјера за ОИ у Рију, рекао је да очекује прави такмичарски дуел и примијетио да нема оног притиска као раније кад се састају ове двије селекције.
Александар Ђорђевић (Фото: Драган Станковић) - Фото: ТАНЈУГ
Александар Ђорђевић (Фото: Драган Станковић)Фото: ТАНЈУГ

Србија ће против Хрватске играти без лакше повријеђених Милоша Теодосића и Немање Недовића.

"Морамо, у каквом год саставу, против Хрватске да одиграмо добру утакмицу, то нам је посљедњи тест пред Олимпијске игре. Иако су дуели Србије и Хрватске увијек носили додатну тежину, чини ми се да се тај психолошки притисак смањио. Имамо само оптерећење да играмо мушки, чврсто, снажно, такмичарски", рекао је Ђорђевић за сајт КСС.

Селектор се осврнуо и на пораз од Аргентине претходне ноћи.

"Амбијент на утакмици против Аргентинаца био је феноменалан, суђење домаћинско, што је сасвим нормално. Ми смо у почетку гледали како они играју, а онда смо се и ми прикључили. Док смо се пробудили, они су били на 15 поена вишка. Онда смо почели да играмо и одговарамо. Кошаркашки смо изгубили утакмицу, праву битку. Теодосићева повреда на пола коша нам баш била потребна, вјероватно бисмо ушли у другачију завршницу", оцијенио је Ђорђевић.

Утакмица између Србије и Хрватске игра се сутра од 23 сата.