latinica  ћирилица
02/08/2016 |  11:37 | Аутор: Б92

Надал не игра у синглу на Олимпијским играма?

Пети тенисер свијета Рафаел Надал могао би да одустане од наступа у синглу на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру, преносе шпански медији.
Рафаел Надал (архив) - Фото: Getty Images
Рафаел Надал (архив)Фото: Getty Images

Неколико дана прије почетка Игара у Рију, појавиле су се спекулације да би послије повлачења Роџера Федерера због повреде кољена, тениски турнир могао да изгуби још једну велику звијезду.

Шпанци пишу да је Надал под знаком питања јер се није потпуно опоравио од повреде ручног зглоба.

У овом тренутку "Бик са Маљорке" пријављен је за за обе конкуренције, али постоји могућност да не игра у синглу како се повреда не би вратила. Уколико дође до оваквог сценарија и Рафа стварно откаже, Пабло Карењо Буста биће његова замјена.

Међутим, извори кажу да готово сигурно наступити у дублу, заједно са Марком Лопесом.

Иако је његов стриц и тренер Тони више пута потврдио учешће на олимпијском турниру, 30-годишњи тенисер није сигуран у каквом се стању налази.

"Нисам у најбољој форми – нисам се такмичио два мјесеца и нисам много тренирао. Тренираћу овде у сљедећих неколико дана. Видјећу колико могу, а онда ћу одлучити шта је најбоље за мене и тим", рекао је Надал.

Власник 14 титула са Грен слемова 2008. године освојио је златну медаљу на Олимпијским играма у Пекингу, када је у финалу савладао Чилеанца Фернанда Гонсалеса (6:3, 7:6, 6:3), а претходне Игре у Лондону 2012. пропустио је због повреде.

Олимпијски тениски турнир у Рију почиње 6. августа.