latinica  ћирилица
02/08/2016 |  20:55 ⇒ 20:58 | Аутор: ТАНЈУГ

Микец: Вјетар у леђа пред ОИ

Репрезентативац Србије у стрељаштву Дамир Микец рекао је да се нада да ће на Олимпијским играма у Рију преписати рецепт са Свјетског купа у истом граду када је у априлу освојио сребрну медаљу.
Дамир Микец (Фото:  Олимпијски комитет Србије) - Фото: ТАНЈУГ
Дамир Микец (Фото: Олимпијски комитет Србије)Фото: ТАНЈУГ

Микец, који ће трећи пут бити учесник Олимпијских игара, већ у суботу излази на ватрену линију у надметању ваздушним пиштољем.

- Сребро са Свјетског купа у Рију ми је велики вјетар у леђа, улива ми самопоуздање, с обзиром на то да сам већ успио на истом мјесту да се домогнем медаље. На ново такмичење на олимпијском стрелишту, ипак, гледам са опрезом. Свако такмичење је прича за себе, посебно када је ријеч о Олимпијским играма - рекао је Микец.

Српски стријелац истиче да Игре чека у потпуности спреман и да би био задовољан пласманом у финале.

- Финале би било изванредан успјех и велика награда за труд. А онда у финалу по новим правилима све је могуће. За све сам се спремао, циљ ми је да у Рију исплива на површину сав труд који сам уложио посљедњих година - навео је Микец, чији је најбољи пласман на ОИ седмо мјесто у Пекингу 2008. године.

Микец са великим дозом самопоуздања чека Игре, пошто је, поред сребра на Свјетском купу, прошле године на првим Европским играма у Бакуу освојио злато ваздушним и МК пиштољем.