latinica  ћирилица
02/08/2016 |  21:27 | Аутор: Вечерње новости

Сви хоће да се сликају с Новаком

Долазак Новака Ђоковића у Олимпијско село изазвао је праву ерупцију одушевљења међу осталим такмичарима.
Ђоковић свјетски суперстар - Фото: Novosti.rs
Ђоковић свјетски суперстарФото: Novosti.rs

Већ током првог дана његовог боравка било је јасно колико јак утисак оставља на све присутне. На друштвеним мрежама у року од неколико сати постао је једна од централних личности Олимпијских игара.

Кошаркашице Србије су прве стале у ред за фотографисање с првим рекетом свијета. Послије њих, Новак је жеље испунио и рукометашима Аргентине, америчким одбојкашима, хокејашком тиму на трави Њемачке, бразилском скакачу у воду Луизу Утерелу, пливачици са Фиџија Мателити Буадромо...

У потпису слика код српских спортиста, Ђоковић је углавном описан као "најбољи на свијету". Занимљивије је било читати како свјетски такмичари гледају на њега. Одбојкаши Америке су истакли да им је била част да упознају суперстара. Док је једна од хокејашица Њемачке испод екипне фотографије са Новаком написала "Уловиле смо специјалног покемона вечерас у Олимпијском селу".

Докази о Ђоковићевој популарност на највећој спортској смотри већ постоје, а још једна потврда је и списак који је направио шпански "Ас". Он се нашао у одабраном друштву заједно са звијездама попут Усаина Болта, Мајкла Фелпса, Серене Вилијамс, америчког кошаркашког "дрим тима"...

Атлетичар Јамајке је сигурно спортиста који ће највише пута бити заустављен за сликање. У Рију ће се такмичити у тркама на 100 и 200 метара, као и у штафети 4х100 метара и имаће прилику да повећа број златних медаља. Засада у витринама има шест најсјајнијих одличја, а три му недостају да достигне најбољег атлетичара 20. вијека Карла Луиса и "летећег Финца" Пава Нурмија.

Ништа мање одушевљење неће изазивати и пливач Мајкл Фелпс. Американац у Бразил долази као олимпијски рекордер са 22 медаље, од којих 18 златних.

Међу звијездама турнира налази се и млада пливачка нада Америке Кејти Ледеки. Са само 15 година је у Лондону освојила злато на 800 метара, а сада жели само да потврди своју владавину.

Краљица спортова је један од најпопуларнијих олимпијских спортова, па су самим тим атлетичари најбројнији на овом списку. Ту је још Британац Мохамед Фара, специјалиста за дуге стазе, као и шампионка на 100 метара Шели-Ен Фрејзер-Прајс из Бразила.

Највећа домаћа звијезда је фудбалер Барселона Нејмар, који ће покушати да донесе злато Бразилу, послије сребра из Лондона 2012. У топ 10 спортиста налазе се и бициклиста Крис Фрум и тенисерка Серена Вилијамс.

Списак најпопуларнијих употпунила је кошаркашка селекција Америке, која у саставу нема играча који није звијезда... Баш због велике популарности, која би пореметила мир главног фаворита за трон, "дрим тим" неће боравити у Олимпијском селу...