latinica  ћирилица
03/08/2016 |  16:59 ⇒ 17:01 | Аутор: Агенције

Ђорђевић забринут због Теодосића

Селектор српских кошаркаша Александар Ђорђевић рекао је да је прва утакмица на Олимпијским играма са Венецуелом најважнија.
Ђорђевић и Теодосић - Фото: Screenshot
Ђорђевић и ТеодосићФото: Screenshot

 "Венецуела је репрезентација која има солидну организацију и сјајног тренера. Дуго година играју заједно. Спремамо се јер је то најважнија утакмица за нас на овом такмичењу, па онда свака сљедећа", рекао је Ђордјевић новинарима по доласку у Рио Де Жанеиро.

Србија ће против Венецуеле почети Олимпијске игре у Рију, а у Групи А су још САД, Кина, Аустралија и Француска. Највише пажње у српском тиму изазива повреда капитена Милоша Теодосића, а селектор је казао да се нада да ће плејмејкер бити спреман за први сусрет.

"Повреда Теодосића забрињава. Он је храбар момак, капитен и сигуран сам да ће дати све од себе да буде од прве утакмице на терену, али је у питању шутерска рука, није баш пријатно", казао је Ђорђевић.

Он је навео да је Србији добро дошао припремни турнир у Аргентини, за који је рекао да је био "изузетно јак и озбиљан". Посебно је похвално говорио о домаћину.

"Све је било окренуто ка Аргентини и то се осјетило. Али, мислим да смо добро одговорили. Против двије јаке репрезентације Хрватске и Француске смо играли солидне утакмице и побиједили, што је на крају крајева много боље него да се изгуби", рекао је Ђорђевић.

Кошаркаши Србије ће се појавити на свечаној церемонији отварања Олимпијских игара у петак увече по локалном времену, али неће присуствовати цијелом догађају јер већ сутрадан играју утакмицу.

"План је да одемо сви заједно, али да играчи не остану на терену за вријеме трајања цијеле церемоније, већ да организујемо аутобус за њих. Тако раде спортисти који имају такмичење ујутро", рекао је селектор српских кошаркаша.

Ђорђевић је навео да ће чланови стручног штаба моћи да остану током цијеле церемоније.

"Може да остане ко буде хтио, а нема проблема са леђима, вјештачким куковима и тако даље, мада нас је мало таквих", рекао је Ђорђевић уз осмијех.

Утакмица између Србије и Венецуеле играће се у недјељу у 3.30 по средњеевропском времену.