latinica  ћирилица
03/08/2016 |  21:24 ⇒ 22:16 | Аутор: ТАНЈУГ

Српски асови пред свјетским медијима, Теодосић спреман (ФОТО)

Српски олимпијци на челу са предсједником Олимпијског комитета Србије (ОКС) Владом Дивцем одржали су данас конференцију за новинаре пред извјештачима изу цијелог свијета и најавили високе амбиције у Рио де Жанеиру.
Теодосић и Дивац - Фото: Getty Images
Теодосић и ДивацФото: Getty Images

Пред новинаре су изашли српски адути за највиши пласман - најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић, капитен кошаркаша Милош Теодосић, стрелкиња Ивана Максимовић, која ће носити заставу Србије на свечаном отварању, кошаркашица Соња Петровић и капитен ватерполиста Живко Гоцић.

Према очекивању "на мети" је највише био Ђоковић, који је рекао да су Олимпијске игре специфично такмичење, гдје се сви боре за своју земљу и могућа су изненађења.

Олимпијски тим Србије (фото: ОИ Србије)

"Моја жеља је да пружим максимум у синглу, али покушаћу и у дублу са Ненадом Зимоњићем да будем најбољи", изјавио је Ђоковић.

Теодосић је рекао да је повреда прста прошлост, да је од вечерас на тренингу и да је свејстан очекивања нације од кошаркаша.

Максимовићева се нада корак више у односу на Лондон, када је била сребрна, Гоцић, коме су ове игре треће у каријери, истакао је да ће екипа до циља, јединог злата које јој недостаје, ићи стрпљиво, корак по корак, док је Петровићева обећала максималну борбеност на сваком мечу.

Олимпијски тим Србије (фото: ОИ Србије)

Дивац је изразио наду да ће резултати српског тима бити одлични, у најмању руку бољи од претходних Игара у Лондону, када су освојене четири медаље.

Олимпијски тим Србије (фото: ОИ Србије)