latinica  ћирилица
04/08/2016 |  11:09 | Аутор: ТАНЈУГ

Ђоковић: Драго ми је што ће бити руских спортиста у Рију

Први тенисер свијета Новак Ђоковић изјавио је да су сумње око допинга које су захватиле Русију лоше за ту земљу и спорт у цјелини, али да му је драго што ће неки руски спортисти учествовати на Олимпијским играма у Рију.
Новак Ђоковић - Фото: Getty Images
Новак ЂоковићФото: Getty Images

Свјетска анти-допинг агенција (WАДА) оптужила је Русе за системски допинг, а као резултат тога дошао је да је више од 100 спортиста суспендовано за Рио.

"Не желим да заузимам било какав став, јер нисам у потпуности упућен у дешавања. Ипак, драго ми је што ће поједини руски спортисти бити у Рију. Такве ствари нису добре за спорт, Русију и Олимпијске игре", рекао је Ђоковић, а преноси Ројтерс.

Ђоковић је постављен за првог носиоца на тениском турниру, а највећи ривали биће му бранилац златне медаље Енди Мареј и Рафаел Надал, шампион из 2008. године.

Српски тенисер истиче да је изненађен послије много отказа врхунских играча због зика вируса и повреда, међу којима су Роџер Федерер, Стан Вавринка, Томаш Бердих, Милош Раонић и Доминик Тим.

"Нисам очекивао да ће оволико тенисера одустати, али свако је имао свој разлог и то мора да се поштује. Не мислим да је конкуренција много слабија, ту су Мареј и Надал, а за мене би злато био један од највећих достигнућа у каријери", закључио је Ђоковић.