latinica  ћирилица
05/08/2016 |  09:19 | Аутор: Б92

Кикс Бразила на старту ОИ

Фудбалери Бразила одиграли су 0:0 са Јужном Африком у првом колу А групе турнира на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру.
Дрес репрезентације Бразила (ФОТО: wall-pix.ne) -
Дрес репрезентације Бразила (ФОТО: wall-pix.ne)

"Селесао" иде по своје прво олимпијско злато, али није добро почео упркос томе што је на терену био његов златни трио – Габријел, Нејмар и Габријел Жезус, скорашње појачање Манчестер ситија.

Бразил је доминирао у посједу лопте, упутио је чак 21 ударац ка голу ривала, а најбољу прилику пропустио је Жезус у 69. минуту, када је промашио отворен гол и погодио само стативу.

Голман гостију Итумеленг Куне у неколико наврата сјајно је интервенисао и спасао свој тим, који је издржао притисак упркос томе што је играо са фудбалером мање од 59. минута, када је искључен Мвала.

И други меч А групе завршен је без голова, ремизирали су Данска и Ирак, а у другом колу састају се Бразил – Ирак и Данска – Јужна Африка.

Хондурас је у оквиру Д групе био бољи од Алжира са 3:2, а у истој групи Португал је био бољи од Аргентине са 2:0 головима Пасијенсије и Пита.

У Ц групи Јужна Кореја декласирала је Фиџи са 8:0, а Мексико и Њемачка ремизирали су 2:2 – Мексиканци су два пута водили головима Пералте и Писара, али су Њемци дошли до бода погоцима Гнабрија и Гинтера.