latinica  ћирилица
05/08/2016 |  16:36 | Аутор: ТАНЈУГ

Ђорђевић: Фаворити смо против Венецуеле

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић изјавио је данас да прихвата улогу фаворита против Венецуеле на старту Олимпијских игара у Рију, али позвао на опрез да се ривал схвати максимално озбиљно.
Александар Ђорђевић (архив) - Фото: ТАНЈУГ
Александар Ђорђевић (архив)Фото: ТАНЈУГ

"Сви знамо да је први меч изузетно важан. Не бјежимо од тога да смо фаворити на папиру, али су те прве утакмице на старту сваког такмичења посебно тешке управо за фаворите. Најбитније је да се концентришемо, прије свега да из одбране тражимо игру, резултат, саме себе, а нападачки ћемо тако доћи до правог ритма током турнира. То је ствар на којој морамо да инсистирамо и тако мора да се ради на великим такмичењима", рекао је Ђорђевић.

Добра вијест је да је капитен Милош Теодосић одрадио тренинг без проблема послије повреде прста шаке и биће спреман за премијеру.

"Венецуела игра атипичну кошарку која нама не одговара и то је чини врло неугодним ривалом. Међутим, најважније је да турнир отворимо побједом која би нам омогућила лакши наставак такмичења. Сигурно да очекујем тријумф", поручио је Теодосић.

Искусни крилни кошаркаш Марко Симоновић истиче да екипа са великим нестрпљењем очекују први дуел у Рију.

"Атмосфера у репрезентацији је сјајна, пред нама је највећа спортска манифестација и сигурно је да ћемо бити максимално мотивисани да направимо што бољи резултат. Прва препрека је Венецуела, која је неугодна и атипична екипа, самим тим што је то прва утакмица на турниру биће нам јако тешко. Морамо да уђемо у меч максимално озбиљно, без икаквог опуштања", каже Симоновић.

Утакмица 1. кола А групе између Србије и Венецуеле игра се у недјељу од 3.30 сати по српском времену.