latinica  ћирилица
06/08/2016 |  16:23 ⇒ 19:07 | Аутор: РТРС

Татјана Ђекановић 35. у дисциплини 10 метара ваздушном пушком

Такмичарка у стрељаштву Татјана Ђекановић из РС, заузела је 35. мјесто у дисциплини 10 метара ваздушном пушком, на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру.
Татјана Ђекановић (Фото: N1) -
Татјана Ђекановић (Фото: N1)

Татјана Ђекановић прва је испред бх. представника изашла на сцену на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру и освојила 35. мјесто у гађању ваздушном пушком са 10 метара. Наша такмичарка је освојила 410,8 бодова.

Ово је јако добар резултат за 19-годишњу такмичарку, најмлађу представницу БиХ на Олимпијади. У квалификацијама за финале укупно је наступила 51 такмичарка, а даље се пласирало њих осам. Невен Рашић, тренер Татјане Ђекановић, задовољан је њеним успјехом, јер он истиче да је Ђекановић на такмичење стигла као 110. стрељачица свијета и да није безазлено са 19 година освојити 35. мјесто на Олимпијади.

"Резултатски је могла још више. Међутим, ово је велико искуство за Татјану, јер не желимо стати на једној Олимпијади пошто она има 19 година. Имао сам срећу причати и са осталим селекторима који су рекли да је одличан резултат када тако млад стријелац успије освојити 410 поена. Дакле, на сљедећој Олимпијади можемо очекивати много бољи пласман", казао је Рашић.

Репрезентативке Србије у стрељаштву Ивана Максимовић Анђушић и Андреа Арсовић нису успјеле да се пласирају у финале у дисциплини ваздушна пушка на 10 метара на Олимпијским играма у Рију.

Оне нису успјеле да се нађу међу осам најбољих у квалификацијама, пошто је Максимовић Анђушић заузела 12. позицију резултатом од 415,4 кругова, што је било за само 0,5 слабије од Кинескиње Ји Силинг која је отишла у финале, док је Арсовић завршила на 26. мјесту са 413,5 кругова.

Американка Вирџинија Трешер је славила са резултатом 208 кругова, што је нови олимпијски рекорд финала, а поред рекорда она је и прва освајачица златне медаље на Oлимпијским играма у Бразилу.