latinica  ћирилица
07/08/2016 |  21:34 | Аутор: Б92

Пораз кошаркашица Србије од Шпаније

Кошаркашке репрезентативке Србије поражене су на старту олимпијског турнира од селекције Шпаније резултатом 65:59.
Кошаркашице Србије - Фото: Beta/AP
Кошаркашице СрбијеФото: Beta/AP

Изабранице селекторке Марине Маљковић су пружиле одличан отпор, у посљедњу четвртину су ушле са кошем заостатка, али нису успјеле да дођу до преокрета.

Сјајну партију је пружила Јована Миловановић, вукла је репрезентацију Србије током цијелог меча, а на крају је имала 17 поена уз пет скокова уз шут из игре 7 од 13.

Данијел Пејџ јој је пружила солидну подршку са 14 поена и такође пет скокова, док је Соња Петровић убацила 12, али уз лош проценат из игре (4 од 13).

Потпуно су подбациле сестре Дабовић, Ана је одиграла 26 минута без поготка из игре (0 од 7), док је Милица на терену провела нешто мање од десет минута, без поена уз три асистенције и два скока.

На другој страни Ћаргај је убацила 15 поена, Ндур је забиљежила дабл дабл (11 поена, 12 скокова), а двоцифрена је била и Крус са 13 поена.

У наредној утакмици у уторак од 19.15 репрезентација Србије се састаје са Канадом, која је у првом дуелу савладала Кину са 90: 68.

Србија се у Бразилу налази у групи Б, а осим са Шпанијом играће и са САД, Канадом, Кином и Сенегалом. Најбоље четири екипе из групе пролазе у наредну фазу.