latinica  ћирилица
08/08/2016 |  07:20 ⇒ 13:28 | Аутор: ТАНЈУГ

Ђоковић елиминисан, у сузама напустио терен

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић елиминисан је на старту Олимпијског турнира у Рију, пошто је рано јутрос у првом колу изгубио од Аргентинца Хуана Мартина Дел Потра 7:6 (7:4), 7:6 (7:2).
Рио 2016. Новак Ђоковић (Фото:Олимпијски комитет Србије) -
Рио 2016. Новак Ђоковић (Фото:Олимпијски комитет Србије)

Меч је трајао скоро два и по сата, а Дел Потро, тренутно 141. играч свијета, због дуге паузе због повреде, пружио је партију као у најбољим данима, не дозволивши Ђоковићу ниједну брејк лопту.

Био је то њихов 15. дуел, тек четврта побједа Аргентинца, али свакако врло болна за Ђоковића, попут оне прије четири године у Лондону у борби за бронзану медаљу.

На крају меча Ђоковић је први пут у каријери заплакао и терен напустио у сузама.

Дел Потро ће у другом колу играти против Португалца Жоао Соузе, а Ђоковићу за утјеху остаје дубл са Ненадом Зимоњићем.

Ђоковић је честитао је Дел Потру на изванредном наступу и побједи, додавши истовремено да је за њега то можда и најтежи пораз у каријери.

"Све честитке Делпу. Сјајан момак, још бољи тенисер. Имао је много потешкоћа са повредама годинама, сигурно је недостајао тенису, јер видјели сте шта може да одигра, поготову са те форхенд стране. Играо је боље у пресудним моментима. Све што ми преостаје је да му скинем капу и честитам на изванредном наступу. Наравно да је ово јако тежак пораз, ако не и најтежи у мојој каријери", рекао је Ђоковић после меча.

Ђоковић се извинио свима који су вјеровали у њега што их је изневјерио.

"То је спорт, идемо даље. Нећу да звучим као да кукам. Цијели живот, све што сам постигао у каријери су ми подарили Бог и живот и ја сам изузетно захвалан на томе. То је нешто невјероватно што сам доживио до сада у каријери. Ове Игре су биле тако жељно ишчекиване, нисам могао да пружим свој максимум и прикажем свој тенис. Не тражим изговор, али ето. Тужно је на овај начин завршити", заључио је Ђоковић, наводи се у саопштењу Олимпијског комитета Србије.