latinica  ћирилица
08/08/2016 |  12:59 ⇒ 13:00 | Аутор: Б92

Максимовић Анђушић: Барјак није утицао на резултат

Ивана Максимовић Анђушић брани своју одлуку да буде барјактар Србије на Олимпијским играма, иако је само неколико сати након церемоније имала наступ.
Ивана Анђушић Максимовић (Фото:Олимпијски Комитет Србије) -
Ивана Анђушић Максимовић (Фото:Олимпијски Комитет Србије)

Максимовић Анђушић је неколико сати морала да носи заставу на Маракани у петак увече, да би у суботу ујутру подбацила у квалификацијама у дисциплини ваздушна пушка са 10 метара.

"Искористила бих ову прилику да се захвалим свима коју су подржали моју одлуку да будем барјактар за своју земљу, имајући у виду да сам имала такмичење рано сљедећег јутра! Таква прилика се пружа једном у животу и нисам могла да је пропустим! Ношење заставе није утицало на моје такмичење! Остварила сам резултат 415,4 (399/400) и недостајало ми је само 0,5 за финале! Борила сам се до самог краја. Веома сам поносна на свој меч и на свој тим који је био уз мене предходне четири године! Окрећем се још једном преосталом такмичењу на овим Олимпијским играма које је на програму 11! Држите ми палчеве. Хвала свима!", огласила се Максимовић Анђушић на друштвеним мрежама.

Она ће у четвртак учествовати у квалификацијама у пушка тростав 50 метара (14х) што је њена главна дисциплина у којој је прошле године постала шампионка Европе, а брани сребрно са Игара из Лондона 2012.