latinica  ћирилица
08/08/2016 |  22:20 | Аутор: Б92

Српски кошаркаши: Тежак пораз, нема изговора

Немања Недовић рекао је да његова екипа треба што прије да заборави пораз од Аустралије и да размишља како да побједи Француску у наредној утакмици.



Утакмица између кошаркаша Србије и Француске играће се у сриједу у 19.15 по средњеевропском времену.

"Тежак пораз. Разлика није мјеродавна, али шта да радимо, морамо ово да заборавимо као што смо заборавили побједу над Венецуелом. Окрећемо се наредној утакмици", рекао је Недовић новинарима послеиј утакмице.

Србија ће забиљежила први пораз на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру, пошто је послеиј побједе над Венецуелом изгубила од Аустралије са 95:80.

Недовић је казао да је у другом колу виђена чврста кошарка, али да разлика није била реална.

"Била је чврста кошарка. Аустралија је потврдила да је незгодан противник и њихова игра није никакво изненађење. Мушки смо ушли у утакмицу, али је требало да бирамо паметнија рјешења у нападу. Било је и пропуста у одбрани", казао је Недовић.

Наредни противник српских кошаркаша биће Французи. Недовић је навео да српску селекцију не занимају калкулације, већ само побједа у наредној утакмици.

Мирослав Радуљица је рекао да српски кошаркаши треба да науче из утакмице против Аустралије.

"Морамо нешто да научимо из ове утакмице да играмо још јаче. Добро смо играли 35 минута и необјашњиво је како је пала концентрација. Криво нам је, али изговора нема. Идемо даље", рекао је Радуљица.

Према његовим ријечима, кошаркаши Аустралије су добро искористили и казнили пад његове екипе, али да плус 15 није реална разлика.

Када је ријеч о наредном противнику, Радуљица је казао да ће Србија дати све од себе да побједи Француску.

"Наш тим ради сјајан посао што се тиче физичког и менталног опоравка. Има довољно времена. То је турнир, Олимпијске игре. Добро познајемо Французе, играли смо много пута против њих и вјерујем да ћемо добро да се спремимо", казао је Радуљица.