latinica  ћирилица
09/08/2016 |  08:08 | Аутор: Блиц

Марина Маљковић: Вjерујем да ћемо бити праве против Кине и Сенегала

Селекторка кошаркашица Србије Марина Маљковић рекла је да вjерује да ће њена екипа играти боље и бити прави тим на утакмицама против Кине и Сенегала на Олимпијским играма.
Марина Маљковић, селектор Женске кошаркашке репрезентације Србије (архив) - Фото: РТРС
Марина Маљковић, селектор Женске кошаркашке репрезентације Србије (архив)Фото: РТРС

"Вjерујем да ћемо да се издигнемо и будемо прави тим, сада када је најпотребније, а то је на утакмицама против Кине и Сенегала", рекла је Марина Маљковић.

Европске првакиње изгубиле се и другу утакмицу у Рио де Жанеиру, пошто су поражене од Канаде са 71:67.

"Смањили смо број грешака у односу на прву утакмицу. Играли смо веома добру кошарку 25 минута, али у четвртој четвртини смо поновили грешке. Имамо проблем са скоком и изгубљеним лоптама", казала је Маљковићева.

Репрезентативка Србије Ана Дабовић рекла је да њена екипа треба да заборави поразе од Шпаније и Канаде.

"Не треба да размишљамо о пропуштеним шансама, већ да се спремимо да одиграмо најбоље против Кине и Сенегала и пласирамо се у четвртфинале. Вјерујем у овај тим који је одиграо најбоље увијек када је било најважније. Ако извучемо поуке из ова два пораза и више вјерујемо у себе, сматрам да имамо велике шансе и за полуфинале", рекла је Ана.

Женска кошаркашка репрезентација Србије ће сљедећу утакмицу играти против САД у сриједу од 20.30 по нашем времену, а потом јој слиједе дуели са Кином и Сенегалом.