latinica  ћирилица
09/08/2016 |  19:39 ⇒ 19:42 | Аутор: Агенције

Рио: Наоружани разбојници опљачкали Црногорце

Службеник Црногорског олимпијског комитета (ЦОК) Никола Ђуровић, представник дипломатско-конзуларног представништва Црне Горе у Аргентини Миљан Мугоша и представници црногорске дијаспоре, Божидар Шарановић и Николас Вукасовић нападнути су у близини аеродрома у Рио де Жанеиру, али нико није повријеђен.

ЦОК наводи да је у њихово службено возило, које им је додијелио Организациони комитет, касно синоћ ударио аутомобил у коме су били наоружани разбојници.

"Док су се враћали са аеродрома, на коме су службеник ЦОК и дипломатско-конзуларног представништва Црне Горе у Аргентини дочекали Вукасовића, који је стигао у посјету олимпијском тиму, у службеном аутомобилу олимпијских игара, које је ЦОК-у додијелио Организациони комитет, њихово возило ударио је аутомобил у коме су били наоружани разбојници. Под пријетњом оружјем, њима тројици отете су све личне ствари и службени аутомобил МОК-а", каже се у саопштењу.

Наводи се да је присебном реакцијом службеника дипломатско-конзуларног представништва и службеника ЦОК-а избјегнут инцидент са тежим посљедицама и нико није повријеђен.

"Непосредно након инцидента, на лице мјеста стигла је бразилска полиција, која је направила увиђај и која их је спровела до хотела у коме су смјештени представници олимпијских комитета и званичници МОК-а. О тешком инциденту упознат је Организациони комитет Олимпијских игара, са којим ће, поводом инцидента, представници наше олимпијске мисије одржати хитан састанак", пише у саопштењу.

Саопштено је да ће Амбасада Црне Горе у Аргентини, која је задужена за конзуларне послове у Бразилу, упутити протестну ноту Министарству вањских послова Бразила.

"ЦОК је предвидио да би овакве ситуације могле да се догоде, па је управо због тога позвао представника нашег дипломатско-конзуларног представништва у Аргентини, да би био на услузи нашим држављанима и помогао им да лакше ријеше проблеме, са којим би могли да се суоче током боравка у Бразилу", каже се у саопштењу.

Министарство спољних послова и европских интеграција Црне Горе савјетовало је црногорским држављанима који се налазе на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру да се крећу у организованим групама и избјегавају самосталне аранжмане приликом одласка на спортске терене.