latinica  ћирилица
10/08/2016 |  22:06 ⇒ 22:27 | Аутор: Б92

Симоновић: Не смијемо овако слабо да почињемо

Кошаркаш Србије Марко Симоновић казао је да његовом тиму не смије да се дешава да слабо почне утакмицу и послије да се троши да би стизао предност.
Марко Симоновић (фото:MN Press) -
Марко Симоновић (фото:MN Press)

Србија је изгубила од Француске 76:75, кошем у 30 секунди прије краја. "Орлови" сада играју против САД и Кине и треба им побједа у једном од та два меча за пролазак у другу фазу.

"Утакмица је била добра, иако смо слабо почели, а онда смо потрошили много енергије да вратимо ту предност. Не смијемо то себи да дозвољавамо. Имали смо своју шансу да добијемо, али ово је НБА екипа са много НБА играча. Они су вјероватно добијали и теже утакмице од овога. Опет се играло на једну лопту, иако мислим да је и против Аустралије на лопту", рекао је Симоновић.

"Ја не знам ту математику, нема никаквих калкулација. Видјели сте са колико емоција смо играли. Против Американаца треба да играмо мушки, јако, свако од нас воли да игра против јаког противника. Француска је поштена екипа, увијек иде на побједу. Наше пријатељске утакмице су ратничке, а камоли такмичарске", рекао је Симоновић.

Никола Јокић је казао да екипа треба да се сада концентрише на предстојеће утакмице.

"Тони Паркер је убацио тежак шут, а Богданова (Богановић) лопта је ишла у кош, али није ушла. То је кошарка, таква је игра. Морамо сад да се консолидујемо и концентришемо на тешке утакмице. Утакмица са Америком ће бити тешка, али ми њу сигурно нећемо играти слабо. Пораз од Аустралије није много утицао на вечерашњу утакмицу. Кажем, то је кошарка", рекао је Јокић.

Немања Недовић је казао да екипа мора да остане позитивна.

"Побједа против Кине нас води даље. Играли смо са много емоција, без калкулација. Борили смо се, али је Паркер погодио тежак шут. Ко зна зашто је то добро. Морамо да останемо позитивни. Против САД и Кине ћемо играти максимално. Американци су прејаки, али ми немамо ту шта да изгубимо", рекао је Недовић.