latinica  ћирилица
11/08/2016 |  10:50 | Аутор: РТС

Маљковић: Спремне да устанемо, најважније против Кине

Селектор женске кошаркашке репрезентације Србије Марина Маљковић рекла је да је њена екипа играла добро у поразу од селекције САД, за коју је навела да је најбоља на свету. Наредну утакмицу српске кошаркашице играће против Кине, кључну у борби за пласман у наредну фазу.
Марина Маљковић, селектор Женске кошаркашке репрезентације Србије (архив) - Фото: РТРС
Марина Маљковић, селектор Женске кошаркашке репрезентације Србије (архив)Фото: РТРС

Српске кошаркашице су изгубиле од САД са 110:84 и тако забиљежиле и трећи пораз на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру.

"Тешко је послије онако болног пораза вратити се у живот, скупити тим и одиграти овако против најбољих на свијету, посебно на овакав начин, са свих 12 кошаркашица које су дале допринос и уписале се у стријелце. То показује да је тим спреман да устане послије пада, додатно се уједини и улије позитивну наду пред најважнији меч који нас чека у петак против Кине", рекла је Маљковићева послије утакмице.

Репрезентативка Србије Данијел Пејџ казала је да је њен тим разочаран због пораза, али да је показао много позитивних ствари и да на томе треба да гради успјех у наредне двије утакмице.

"Американке су веома талентован тим, а мислим да ми можемо да будемо задовољне начином на који смо играле, бориле се и натјерале их да се озноје за побједу. Сада ћемо се фокусирати на Кину и потрудити се да стигнемо до побједе", казала је Данијел Пејџ.

Утакмица између кошаркашица Србије и Кине играће се у петак од 17.15 по средњоевропском времену.