latinica  ћирилица
11/08/2016 |  19:38 | Аутор: Б92

Калинић: Све подсјећа на Свјетско првенство

Никола Калинић каже да га ситуација на Олимпијским играма подсјећа на Свјетско првенство у Шпанији прије двије године.

Србија је тада као четврта прошла групну фазу, а на крају је играла финале. Сада су "Орлови" такође на путу да до четвртфинала стигну као четврти у групи.

"Слиједи нам утакмица против Америке, имамо искуство играња са њима и бићемо спремни. А, потом против Кине, која је можда и најважнија у досадашњем дијелу Олимпијских игара и морамо да побиједимо", рекао је Калинић.

Србија је до сада забиљежила побједу и два пораза и за пролаз у четвртфинале биће јој потребна побједа у преостале двије утакмице Групе А.

Калинић је навео да је његова репрезентација квалитетнија од Венецуеле и Кине, али да то није довољно, већ да мора да тежи вишим циљевима.

"Уз сво поштовање за те земље, али мислим да смо на вишем нивоу од њих и да треба да тежимо ка много вишем нивоу и бољем пласману. Тако се погодило послије два пораза, али добро, били смо и прије две године четврти па се добро завршило", казао је Калинић.

Према његовим ријечима, свеједно је ко ће бити противник Србији у четвртфиналу Олимпијских игара.

"Свеједно је с ким ћемо играти. Учествује само 12 екипа, свака је изванредна и кога год да добијемо биће тешко. Али, зато смо и дошли, ово је изазов вриједан нас", рекао је Калинић.

Србија ће у ноћи између петка и суботе, у поноћ по средњеевропском времену играти против САД, док ће се у посљедњем колу Групе А састати са Кином, у уторак у 3.30.