latinica  ћирилица
12/08/2016 |  22:21 ⇒ 22:24 | Аутор: Б92

Надал преокретом до полуфинала

Шпанац Рафаел Надал, трећи носилац на олимпијском турниру, пласирао се у полуфинале преокретом против Томажа Белучија из Бразила – 2:1 (2:6, 6:4, 6:3).
Рафаел Надал (архив) - Фото: Getty Images
Рафаел Надал (архив)Фото: Getty Images

Рафаел, освајач златне медаље у Пекингу 2008. године, тако је остао у игри за освајање двије медаље у Рију, пошто ће од 23 часа играти заједно са Марком Лопесом у дублу, против Румуна Хориа Текауа и Флорина Мергее.

Меч је почео сигурним сервис гемовима на обје стране, али је Белучи већ у трећем успео да створи предност, ношен сјајном подршком са трибина.

Прву шансу претворио је у брејк, да би исто поновио и при вођству од 4:2, за лагано освојен први сет.

Ипак, да је један од највећих бораца у спорту, 'Бик са Маљорке' показао је у наредна два дијела игре.

Најприје је искористио своју четврту прилику да ривалу одузме сервис, за предност од 3:1, а иако се Томаж вратио у пресудном тренутку, када је Рафа сервирао за изједначење у сетовима, није успио да одведе сет ка тај-брејку.

Тренутак у ком се нашао Шпанац је у потпуности искористио у одлучујућем дијелу игре – поново је направио брејк у четвртом гему, искористивши прву од три везане прилике, да би тачку на сусрет ставио новим брејком за коначинх 6:2, послије 122 минута игре.

Он ће се за финале и медаљу борити против бољег из дуела између Аргентинца Хуана Мартина дел Потра и његовог земљака Роберта Баутисте Агута.