latinica  ћирилица
14/08/2016 |  17:05 ⇒ 18:18 | Аутор: РТРС

Пораз Србије од Холандије послије пет сетова

Одбојкашице Србије претрпјеле су пораз од селекције Холандије од 3:2 у сетовима, у посљедњем мечу групе Б на Олимпијским играма у Рију.
Одбојкашице Србије (Фото: oks.org.rs) -
Одбојкашице Србије (Фото: oks.org.rs)

Име противника у четвртфиналу Србија ће сазнати вечерас, по завршетку свих утакмица групне фазе. 

Одбојкашице Холандије и Србије су на најбољи могући начин завршиле посао у групи, сјајном утакмицом у којој су након велике борбе током два сата успјешније биле Холанђанке. Србија је у првом сету имала предност 21:20, али Холанђанке су искористиле неколико грешака и сет ријешиле у своју корист 25:22.

Србија је боље отворила други сет, водила је 9:7, али Холанђанке преокрећу на 15:11 и стечену предност чувају до краја сета за 25:20. Србија се пробудила у трећем сету. Брзо је стечена висока предност,која је у једном тренутку и била девет поена разлике. На крају Холанђанке успијевају да смање разлику до коначних 25:22 у трећем сету.

Слично се ситуација одвијала и у четвртом сету, Српкиње су стекле убједљиву предност – 12:3, али Холанђанке поново узвраћају и прилазе на четири поена – 13:9. Нису српске одбојкашице овога пута дозволиле да сет уђе у неизвјесну завршницу. Без много муке стигле су до седам сет лопти, прву нису искористиле, али код друге је Стефана Вељковић одлично реаговала за 25:18.

Очекивало се да Србија направи потпуни преокрет, међутим у петом сету изабранице Зорана Терзића су потпуно подбациле и дозволиле Холандији да прилично лако са 15:8 дође до побједе у овој утакмици.

Србија групну фазу завршава са скором 3-2 и скоро сигурно са трећег мјеста иде у четвртфинале, осим у случају да Кина вечерас савлада фаворита САД максималним резултатом.