latinica  ћирилица
16/08/2016 |  11:40 | Аутор: ТАНЈУГ

Шарић: Дошло је вријеме да побиједимо Србију и играмо полуфинале

Хрватски кошаркаш Дарио Шарић рекао је данас да вјерује да је коначно дошло вријеме да његова репрезентација побједи Србију и пласира се у полуфинале Олимпијског турнира у Рију.
Дарио Шарић - Фото: Getty Images
Дарио ШарићФото: Getty Images

Хрватска је побједом над Литванијом завршила на првом мјесту Б групе и заказала дуел са Србијом међу осам најбољих селекција на Играма.

"Очито смо више жељели побједу од Литванаца који су знали да иду на Аустралију. Играли смо сјајно поготово у трећој четвртини, а било нам је врло важно да избјегнемо САД у четвртфиналу, јер су класа. Вријеме је да добијемо и ту Србију", изјавио је Шарић, преноси хрватски портал Индекс.

Најбољи хрватски кошаркаш Бојан Богдановић истиче да не постоји фаворит у мечу са Србијом.

"Србија игра слично као и ми. Играли смо пре ОИ на припремном турниру у Аргентини и изгубили тијесно. Биће то утакмица посебног набоја, само нас 40 минута дијели од полуфинала, а прије мјесец дана нико нас није видио ни на Олимпијским играма. У овој младој екипи једино је Роко (Укић) играо четвртфинале и мислим да имамо шансе коначно да се нађемо у том магичном полуфиналу. Непредвидљива смо и 'луда' екипа, некад ни сами не знамо како ћемо одиграти", казао је Богдановић.

Утакмица Србије и Хрватске игра се у ноћи између сриједе и четвртка од 03.15 по средњеевропском времену.