latinica  ћирилица
16/08/2016 |  17:53 ⇒ 21:33 | Аутор: РТРС

Србија на Шпанију у полуфиналу

Кошаркашице Србије пласирале су се у полуфинале Олимпијског турнира у Рију.

Кошаркашице Србије пласирале су се у полуфинале олимпијског турнира пошто су шокирале селекцију Аустралије са 73:71.

Србија је пред дуел са првопласираном екипом из А групе била практично аутсајдер, али су изабранице Марине Маљковић још једном потврдиле да се никада не предају.

Одиграле су храбро од почетка до краја и на крају су у драматичној завршници стигле до велике побједе.

У самом финишу Ана Дабовић, Јелена Миловановић и Соња Петровић направиле су разлику. Дабовићева је убацила посљедња три поена, а Аустралија у посљедњем нападу није успјела да избори продужетке.

Аустралија је, предвођена 203 центиметра високом Кембиџ (29 поена и 11 скокова), била велики фаворит, али то није показала на паркету.

Највећу предност Аустралијанке су имале почетком другог дијела када су повеле са 48:39, али Србија је преокренула серијом 12-2 и у драматичној завршници је стигла до полуфинала.

Ана Дабовић имала је 24 поена и 3 асистенције, Соња Петровић додала је 13 поена и 5 асистенција, а Јелена Миловановић 17 поена и 2 скока. У екипи Аустралије поред Кембиџове истакла се Џари са 14 поена и 4 скока.

Ривал српске селекције у борби за велико финале биће Шпанија. Шпанија је у драматичном четвртфиналу била боља од Турске 64:62.