latinica  ћирилица
16/08/2016 |  20:24 | Аутор: ТАНЈУГ

Ђорђевић: Фокусирани смо само на терен

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић уочи четвртфинала против Хрватске на Олимпијским играма изјавио је да је тај меч од великог значаја за обје селекције и да нема мјеста за велике патриотске изјаве.
Александар Ђорђевић (архив) - Фото: ТАНЈУГ
Александар Ђорђевић (архив)Фото: ТАНЈУГ

"Мислим да више нема мјеста неким великим патариотским изјавама. Ми смо фокусирани на нашу игру, на нашу огромну жељу да направимо добар резултат. Показали смо доста тога на овом турниру, а можемо и морамо још боље. То је једна утакмица, која је најважнија на сваком турниру. За то смо се спремали, бићемо ментално и физички спремни. Нема разлога да, осим великог респекта, имамо било какав страх", изјавио је Ђорђевић, а преноси сајт КСС.

О тензијама пред овај одлучујући дуел Ђорђевић каже да се не треба освртати на прошлост.

"Састали смо се пред Олимпијске игре на турниру у Кордоби, ми смо играли без Теодосића, а они без Хезоње. Не треба се уопште освртати на оно што је било у прошлости или на тензије. Није то на нивоу на којем је било прије 15 година. Ова утакмица много значи свима нама".

Према његовим ријечима Србија и Хрватска форсирају потпуно другачији стил игре.

"Ми играмо брзо, притискамо лопту, стално у пресингу, са много додавања. Они су изузетно окренути ка индивидуалним квалитетима, прије свега Богдановића и Шарића који играју изузетан турнир, а имају и велико такмичарско искуство, иако је Шарић још млад играч. Уз Симона имају базу нападачке игре. На нама је да одговоримо, прије свега физички, добрим дуелима, сигурни у нашу игру, у наше ствари које нам трећу годину заредом дају добре резултате", поручио је Ђорђевић.

Меч између Србије и Хрватске игра се у четвртак а побједник ће се у полуфиналу састати са бољим из меча Аустралија – Литванија.