latinica  ћирилица
17/08/2016 |  08:12 ⇒ 08:36 | Аутор: ТАНЈУГ

Штефанек: Још нисам свјестан успјеха, видимо се на балкону (ФОТО)

Нови олимпијски шампион у рвању Давор Штефанек изјавио је синоћ да још није свјестан успјеха, захвалио се свима који су били уз њега и рекао да једва чека да се нађе на чувеном балкону Градске скупштине у Београду.
Давор Штефанек -
Давор Штефанек

"Нисам свјестан, не могу да вјерујем да се ово десило. Знао сам да сам спреман за овај дан, али још не могу да дођем себи. Хвала свим људима који су били око мене, ОКС, ССС, Удовичићу, Дивцу, Жељку Трајковићу, мојим тренерима, породици, девојци. Свима који су ме увек подржавали. То је кључ свега", рекао је Штефанек за РТС.

Момак из Суботице постао је први српски рвач у историји који је постао свјетски и олимпијски шампион.

"Рвање је најтрофејнији српски олимпијски спорт, ово је велика ствар за рвање. Кад сам се вратио из Ташкента 2014 као првак свијета, рекао сам видимо се на балкону послије Рија. Испунио сам обећање, дошао сам овдје до злата, успио сам. Извињавам се, не знам шта причам, као да сам пијан. Поручујем родитељима да се чувају, ипак су људи у годинама. Живјела Србија", поручио је Штефанек.

Драго ми што сам обрадовао Србију, биће још медаља

Нови олимпијски шампион у рвању Давор Штефанек је изјавио да му је драго што је освајањем златне медаље на Олимпијским играма обрадовао Србију и додао да у Рио де Жанеиру очекује још медаља за српске олимпијце.

РИО 2016: Давор Штефанек (Фото: Олимпијски комитет Србије)

Он каже да ће тек за око двије недјеље схватити шта је остварио освајањем злата на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру и захваљује свима на подршци, саоопштио је Олимпијски савез Србије.

"Кад сам као јуниор постао свјетски првак, мислио сам да ће нешто да експлодира. Кад сам као сениор био свјетски првак, попео сам се на постоље као на првенству државе. Тек кад сам дошао у собу и видио шта ми људи шаљу, тек су ми онда кренуле сузе", рекао је Штефанек.

"Нисам још свјестан. Сваке четири године треба да се подесиш баш у дан и да у тим минутима да будеш максимално спреман, баш као и ја што сам био максимално спреман у глави и нисам доводио у питање да ли је неко бољи од мене. Кад су ме питали какав је он, рекао сам 'добар је, али ја сам исто добар'. Сваку борбу сам ишао из кола у коло", додао је освајач првог српског злата у Рију.

Штефанек вјерује у тим Србије на Играма у Рију.

"Веома ми је драго што сам обрадовао Србију, што сам обрадовао рвачки стручни штаб, Олимпијски комитет Србија. Медаља је била веома битна. Ево, ја сам кренуо, наставиле кошаркашице, ватерполисти су у полуфиналу... Кренула лавина и биће пет-шест медаља као што смо планирали", рекао је Штефанек.

РИО 2016: Штефанек, полуфинале - навијачи (Фото: Олимпијски комитет Србије)

Он је додао поруку за крај: "Поздрав свима и хвала што сте сви били уз мене. Уживаћемо кад дођем кући".

Штефанек је у финалу грчко-римским стилом, у категорији до 66 килограма, савладао у финалу Миграна Арутујнана из Јерменије.

Меч је завршен резултатом 1:1, али је Штефанек славио јер је посљедњи узео поен.