latinica  ћирилица
17/08/2016 |  09:11 | Аутор: БЕТА

Чађо: Можемо да направимо чудо

Кошаркашица Србије Саша Чађо рекла је да вјерује да њена екипа може да направи чудо на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру.
Саша Чађо - Фото: РТС
Саша ЧађоФото: РТС

Кошаркашице Србије пласирале су се у полуфинале Олимпијских игара пошто су побиједиле Аустралију са 73:71.

"Све је тако нестварно, осјећамо се феноменално, пјевале смо од хале и наставићемо остатак дана да пјевамо колико смо срећне. Спремале смо се за утакмицу, Аустралија је квалитетан и јак противник, знали смо да нас чека тешка утакмица. Добро смо урадиле оно што је од нас тражено. Неважно је ко ће нам бити противник у полуфиналу, спремићемо се као и до сада. Идемо корак по корак, вјерујем да овај тим може да направи чудо, што смо до сада и чиниле. Најважније је да наставимо да вјерујемо и да дајемо све од себе, као и до сада", рекла је Чађо новинарима у Рио де Жанеиру.

Репрезентативка Србије Невена Јовановић рекла је да ће њена екипа у наредне двије утакмице показати да је заслужено стигла међу четири најбоље на олимпијском турниру.

"Невјероватно али истинито, пресрећне смо и даље се тресемо. Ово је огроман успјех за тим и земљу, пресрећне смо што смо довде догурале. Аустралија је јак противник, до сада није имала пораз. Спремно смо ушле у утакмицу, знале смо шта доноси и свјесне смо шта смо урадиле. Сигурна сам да ћемо ово на прави начин доживјети тек када дођемо кући. Не стајемо, идемо даље, боримо се за медаљу", рекла је Јовановићева.

Србија ће у полуфиналу у четвртак играти против побједника дуела Шпаније и Турске.

"Свака дјевојка даје свој допринос и сада је на нама да у наредне утакмице покажемо да смо заслужено овдје и ако Бог да да славимо медаљу. Ко год да нам буде противник концентрисаћемо се на нашу игру, да прикажемо оно што смо до сада приказале. Не сумњам да ћемо се припремити на најбољи начин и показати зашто смо овдје", рекла је Јовановић.