latinica  ћирилица
17/08/2016 |  10:03 ⇒ 16:10 | Аутор: РТРС

Штефанек добио честитке и од политичког врха Српске

Предсједник Републике Српске Милорад Додик честитао је данас, у име грађана Српске и у своје име, рвачу Србије Давору Штефанеку освајање златне медаље на Олимпијским играма у Рију.

"Својој богатој каријери додали сте још једно високо признање и потврдили да сте велики борац и спортиста којим се поноси цијела Србија, али и сви ми у Републици Српској који пратимо ваше наступе и спортска достигнућа", истиче се у честитки.

Додик је пожелио Штефанеку пуно среће, успјеха и побједа у годинама које долазе.

И предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић упутила је честитку Давору Штефанеку, рвачу из Републике Србије, поводом освајања златне медаље на Олимпијским играма у Рију.

 „У име Владе Републике Српске и своје име, упућујем Вам искрене честитке поводом освајања златне медаље за Републику Србију на Олимпијским играма у Рију. Својом побједом сте на најбољи начин представили Републику Србију на овом престижном такмичењу, те доказали још једном да се континуираним радом и залагањем могу постићи врхунски резултати.

Грађани Републике Српске су поносни на Ваш резултат и златну медаљу, која треба да буде примјер свим спортистима, како у Србији, тако и у Републици Српској.", истиче су у честитци Цвијановићеве.

 Честитку Штефанеку је упутила и министрица породице омладине и спорта Јасмина Давидовић.

„Упућујем вам најискреније честитке поводом освајања најсјанијег одличја на највећој смотри спорта у свијету. Навијачи у Републици Српској радују се сваком успјеху спортиста из Србије и зато нас је посебно обрадовала вијест да сте освојили прву медаљу за Србију на овим Олимпијским играма и да ће Ваше име златним словима бити уписано у историју Олимпијских игара. Желим вам пуно среће у наставку спортске каријере и вјерујем да ће Ваш успјех бити подстрек свим олимпијцима из Србије, и да ћемо се заједно радовати новим медаљама“, навела је Давидовићева.

Штефанек је златну медаљу, прву за Србију у Рију, освојио побједом у финалном мечу против Јермена Миграна Артујуњана.