latinica  ћирилица
17/08/2016 |  13:08 ⇒ 18:23 | Аутор: ТАНЈУГ

Терзић: Увјерен сам да ћемо бити у финалу

Селектор женске одбојкашке репрезнетације Србије Зоран Терзић изјавио је данас да против САД очекује знатно тежу утакмицу него против Русије, али да вјерује да ће екипа изборити пласман у финале Олимпијског турнира у Рију.

Србија је савладала Русију са 3:0 у сетовима и дошла у прилику да тријумфом над актуелним свјетским шампионом обезбиједи медаљу.

"Морамо да будемо задовољни послије овакве побједе над Русијом, с обзиром да смо одиграли вјероватно најбољу утакмицу на турниру против европског шампиона. Добили смо их лако, све дјевојке су пружиле максимум и спровеле и више него што смо очекивали. Сервис је био феноменалан", рекао је Терзић послије тријумфа над Русијом.

Он је додао да ће меч са САД бити тотално другачији у односу на дуел са Рускињама.

"Русија игра високим лоптима, САД тимски и много брже, сигурно је да бити много теже против свјетских првака. Међутим, способни смо да играмо против њих, ако смо могли да добијемо европског, онда можемо и светског шампиона", поручио је селектор.

Капитен Србије Маја Огњеновић истиче да Американке нису непобједиве и да вејрује у пласман у финале Игара.

"Одиграли смо фантастичну утакмицу против Русије, сервис је функционисао јако добро. Биле смо енергичне, играле тимски, борбено и храбро. Нисмо калкулисале, играле смо из све снаге и то је дало резултат. Добро познајемо Американке, моћан тим имају, али нису непобједиве, што смо показале на Гран прију. Надам се још једној нашој доброј утакмици, вјерујем да се нећемо зауставити овдје", закључила је Огњеновић.

Полуфинале између Србије и САД игра се сутра од 18 сати по нашем времену.