latinica  ћирилица
18/08/2016 |  09:25 ⇒ 10:27 | Аутор: ТАНЈУГ

Богдановићева: Разочарана сам због судија

Теквондоисткиња Тијана Богдановић пресрећна је због медаље на ОИ, али је разочарана јер су на исход финалног меча против Корејке Со-хуи Ким утицале судије.
Тијана Богдановић (Фото: Олимпијски комитет Србије) -
Тијана Богдановић (Фото: Олимпијски комитет Србије)

У невјероватној завршници Корејка је водила са 7:6, у посљедњој секунди Тијана ју је оборила на земљу, што би било довољно за побједу, али послије уложеног челенџа установљено је да је истекло вријеме.

"Она је пала у посљедњој секунди, требало је да добијем још један бод, изједначим на 7:7 и да о златној медаљи одлучује златни бод. Не знам како би се то завршило, било би неизвјесно, али разочарана сам јер на овако великом такмичењу судије то нису видјеле", рекла је млада 18-годишња Богдановићева новинарима у Рију.

Она је додала да је пресрећна што је уопште дошла у Рио, а да је сребро успјех, поготово јер је на том путу побиједила двоструку олимпијску шампионку Кинескињу Ђингју Ву.

"Очекивала сам медаљу, али нисам очекивала да ћу изгубити грешком судија. Поносна сам на себе и цијели тим, много смо радили да бисмо дошли ту гдје смо", закључила је Богдановићева.