latinica  ћирилица
18/08/2016 |  10:20 ⇒ 15:17 | Аутор: СРНА

Ђурић: Великим силама треба ЗСО због равнотеже

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић рекао је да великим силама на неки начин треба заједница српских општина /ЗСО/ као једна од полуга за остваривање равнотеже у политици.
Марко Ђурић (Фото: Screenshot) - Фото: ТАНЈУГ
Марко Ђурић (Фото: Screenshot)Фото: ТАНЈУГ

Ђурић је истакао да је веома важно да нешто што је приједлог Србије подржавају и они који признају независно Косово.

Он је навео да је концепт ЗСО настао у Београду и да, према њему, Срби треба да имају више права на Косову и Метохији него што данас имају, пренијели су београдски медији.

"Србија је данас схваћена као део решења проблема на Балкану, а не као део самих проблема", рекао је Ђурић.

Ђурић је рекао да у гесту Хашима Тачија, који је донио цвијеће на споменик страдалим Србима у Гораждевцу, не види искреност, него "фото сешн".

"Видим некога ко, упркос свему томе, долази буквално да направи фото сешн са обележјима пострадалих Срба, да би могао некоме у међународној заједници да се прикаже као човек мира и помирења", каже Ђурић.

Ђурић је за ТВ "Пинк" рекао да би много боље било да је Тачи, умјесто што је отишао у Гораждевац, пронашао оне који су порушили споменик прије пар мјесеци.

Он је додао да Тачи и даље негира и злочиначку улогу такозване ОВК, на чијем челу је био, као и све ратне злочине, те да је страховито допринио томе да нико не буде кажњен за хиљаде убијених и стотине протјераних Срба са Косова и Метохије.