latinica  ћирилица
18/08/2016 |  11:10 ⇒ 15:24 | Аутор: Б92

"Аустралијанци апсолутни фаворити, али борићемо се до краја"

Капитен репрезентације Милош Теодосић оцијенио је послије меча са Хрватском да овакве побједе (86:83) нису "слађе".

"Изгледа да увијек мора неизвјесно. Није ово слађе, ма гдје је слађе. Ја два дана нисам спавао. Ем је четвртфинале, ем против Хрвата. Играли смо нервозно скоро цијелу утакмицу осим треће четвртине, коју смо играли у нашем ритму. На крају, одлична наша побједа", рекао је Теодосић.

Сада следи Аустралија у полуфиналу и прилика за реванш за пораз у групи.

"Имамо лијепу шансу да играмо против екипа против којих смо видјели да можемо. Мислим да смо уз Кину једина екипа која има само једног НБА играча и то сигурно говори нешто. Они су апсолутни фаворити, али борићемо се до краја, као до сада", додао је Теодосић.

Емотиван послије меча био је и Мирослав Радуљица.

"Хвала богу. Иди, бре, замало да рикнем. Шалим се. Не шалим се, јако тешко смо играли и били нервозни, поготово у првом полувремену. У трећој четвртини смо кренули из одбране и створили смо предност која нас је држала до краја. У завршници смо били углавном мирне руке и идемо у полуфинале", рекао је Мирослав Радуљица новинарима послије меча.

"Дефинитивно није мала ствар, поготово јер Србија први пут учествује. Мислим да смо показали да можемо да играмо против њих", додао је центар Орлова.

Јокић: Закуцавање Радуљице понијело тим

Српски кошаркаш Никола Јокић рекао је да ће његова екипа "жестоко борити за финале" се у том дуелу са Аустралијом.

Србија и Аустралија су играли у групној фази олимпијског турнира, када је Аустралија побиједила са 95:80.

"Аустралија нас је побиједила са 15 разлике, али то није био прави однос снага. Борили смо се 37, 38 минута, онда су они убацили у већу брзину а ми то нисмо испратили. Ово је полуфинале Олимпијских игара, сада неће бити тако, сигурно ћемо жестоко да се побијемо за финале", сматра Јокић.

Кошаркаши Србије ће у полуфиналу играти против Аустралије, у ноћи између петка и суботе. У другом полуфиналу играју САД и Шпанија.