latinica  ћирилица
18/08/2016 |  11:18 | Аутор: Б92

Петровић криви судије за пораз

Крилни центар репрезентације Хрватске Дарио Шарић био је неутјешан послије пораза од Србије 86:83 у четвртфиналу олимпијског турнира.

''Играо сам лоше. Не знам какву поуку могу да извучем из свега овога'', кратак и резигниран био је Шарић, који је уписао 7 поена и 4 скока.

Селектор Хрватске Александар Петровић окривио је судије за пораз, али је споменуо и трећу четвртину коју је његов тим изгубио са 34:14.

"Пресудио је почетак треће четвртине, тих првих пет минута у које смо ушли без плејмејкера јер је Укић био с три личне грешке. Једноставно, догодило се да Билан мора да преноси лопту и услиједиле су грешке. Све остало је историја", казао је Петровић и потом се обрушио на судије.

"У посљедњих 30 секунди судије су донијеле двије одлуке које су директно одлучиле побједника. Ради се о непостојећем прекршају над Радуљицом и неспортској грешки Јокића која није свирана, а то су четири бацања за нас и побједа. Честитам Србији на побједи, али мислим да бисмо и ми имали шансе у полуфиналу против Аустралије“.