latinica  ћирилица
19/08/2016 |  08:30 | Аутор: Б92

Статуе голог Трампа постављене широм САД

Статуе нагог Доналда Трампа у природној величини постављене су на јавним мјестима у неколико градова САД и постале су хит на друштвеним мрежама.
Статуа голог Доналда Трампа - Фото: Getty Images
Статуа голог Доналда ТрампаФото: Getty Images

Постављене су у Њујорку, Лос Анђелесу, Сијетлу, Сан Франциску и Кливленду. Како се наводи, статуе су дио поставке пројекта “INDECLINE“, а направио их је умјетник из Кливленда.

“Кроз ове скулптуре приказујемо физичко и метафоричко отјелотворење грозне душе једног од најозлоглашенијих и најохолијих политичара у САД“, наводе аутори изложбе.

Иначе, испод статуа направљена је плоча на којој пише "цар нема м*да", вулгарна верзија цитата из приче Ханса Кристијана Андерсена "Царево ново одијело".

На друштвеним мрежама статуе Трампа постале су хит, па су тако људи качили фотографије на којима позирају поред њега, љубе га у стомак или му намјештају чувену фризуру.

Ипак, на појединим мјестима статуе су уклоњене, објављене су фотографије радника који раде на одржавању парка како голог Трампа утоварују у гепек камионета, а од статуе су успјела да "преживе" само стопала.

Трамп се тим поводом није огласио, као ни људи из његове кампање.

Избори у САД биће одржани 8. новембра.