latinica  ћирилица
19/08/2016 |  08:47 ⇒ 08:49 | Аутор: Агенције

Прлаиновић: Дужницима Италијанима вратили дуплом мјером

Српски ватерполисти одиграли су још једну веома добру утакмицу у Бразилу и заслужено су стигли до финала Олимпијских игара.

Србија је у полуфиналу побиједила Италију 10:8, али је, као и прије годину дана у Казању, то могло да буде много убједљивије, пошто је средином друге четвртине екипа Дејана Савића водила 6:0.

У другом полувремену било је 9:3 и побједник је био познат.

“Доста смо били ефикаснији него у претходним утакмицама. У првом полувремену то је изгледало јако добро, прије свега у одбрани. Банетова сјајна партија, затворили смо све прилазе ка голу у првих 15 минута. То је сјајан успјех за полуфинале и за нас велика ствар. Прво олимпијско финале за ову генерација. Екипа која је све освојила, све прошла и која посљедњи пут игра у овом саставу. Чека нас још једна велика утакмица, шлаг на торту“, рекао је Прлаиновић и наставио:

“Хрвате добро познајемо. Показали доста, чврсти су, имају сјајне голмане и индивидуалце. Идемо узлазном путањом, дигли смо се од Аустралије преко Шпаније и мислим да ће у финалу бити још боље. Размишљали смо прије утакмице о мечу у Лондону. То је нормално за овакве утакмице. Били су нам дужници из Шангаја и Лондона, али смо им вратили дуплом мјером у Казању и овдје. Сличне утакмице, тотална доминација“, закључио је Прлаиновић.