latinica  ћирилица
19/08/2016 |  10:36 ⇒ 10:48 | Аутор: Б92

Радуљица: Аустралија игра мушку кошарку

Центар репрезентације Србије Мирослав Радуљица каже да је Аустралија веома јак тим и да није изненађен тиме што су у полуфиналу.

У дуелу у групи "Бумерси" су славили са 95:80, а у петак на суботу у 00.00 Србија и Аустралија играће за пласман у финале.

“Играју мушку кошарку, у првом мечу научили смо да играју јако. Веома су добар тим и допадају ми се, али и ми знамо да играмо кошарку. Надам се да можемо да поновимо партију из групе, само мало дуже јер смо тада нестали у последњих минут и по. Они су одлична група играча и није изненађење што су ту где су“, рекао је Радуљица, који просечно бележи 16,7 поена на ОИ.

На питање да ли би више волео да му је директни ривал Бејнс или Богут, српски центар је одговорио:

“Ниједан. Против обојице је тешко играти“.

Никола Јокић каже да је Аустралија направила компактан тим.

“Добри су индивидуалци, али и сјајно функционишу заједно, што је велика ствар за њих. Морамо да будемо спремни, поготово за додавања Богута на високом посту. Лијепо их је гледати како играју и сви из прве поставе – Бејнс, Милс, Делаведова, Инглс – јако су добри, не могу да издвојим само једног играча“.

Јокић каже да јесте било мало изненађење што је Аустралија добила све у групи осим САД, као и да ће меч из групе бити предмет анализе.

“Гледаћемо снимак, скаутирати и видјети које грешке смо правили – само смо пали у посљедња два минута. Нама је то била прва јака утакмица, послије Венецуеле, док су они већ играли са Француском, можда је то разлог зашто су били бољи“, закључио је 21-годишњи кошаркаш.

Три и по сата прије почетка меча Србија – Аустралија, у другом полуфиналу састају се САД и Шпанија (20.30).