latinica  ћирилица
19/08/2016 |  16:26 ⇒ 17:01 | Аутор: РТРС

Колонија Гацко-Клиње окупила умјетнике

Излагањем радова са прошлогодишње ликовне колоније, у Културно-спортском центру у Гацку, отворена је Девета ликовна колонија Гацко-Клиње 2016.
Ликовна колонија (Фото: gacko-rs.info) -
Ликовна колонија (Фото: gacko-rs.info)

У наредних пет дана 13 умјетника из Републике Српске, Србије и Црне Горе ствараће у оквиру Националног парка Сутјеска.

Организатор ликовне колоније је Културно-спортски центар у сарадњи с општином Гацком. И ове године организатори су подржали рад три студента Академије ликовних умјетности у Требињу, па ова манифестација има и образовни карактер.

Анђелка Бољановић, директорица КСЦ Гацко, рекал је да учесници колоније имају обавезу да оставе два своја дјела. По томе основу у фундусу Центра има око 270 умјетничких дјела.

Јелена Глоговац Савић, умјетница из Гацка, истиче да се надају да ће бити повољно вријеме за рад сликара у природи, као и да ће их пратити добро расположење које ће дати добра дјела.

Драган Бартула из Лознице осми пут учествује на овој ликовној колонији. Одушевљен је гостопримством Херцеговаца, а ту су, какао истиче, прелијепи пејзажи, планине, поља.

Умјетник из Никшића Миомир Мишо Вемић каже да на овој колонији настаје посебна конекција између умјетника из различитих средина који се боље упознају током процеса ставрања својих дјела.

Изложба радова насталих на ликовној колонији Гацко-Клиње 2016. биће отворена у оквиру манифестације "Ћоровићеви сусрети" у Гацку, средином септембра.