latinica  ћирилица
20/08/2016 |  09:10 | Аутор: СРНА

Градишка: Завршен турнир у уличној кошарци

Турнир у уличној кошарци "Стритбол три на три Градишка 2016" завршен је, а титулом побједника у категорији сениора окитила се екипа "ОК кафе".
Кошаркашка лопта - Фото: илустрација
Кошаркашка лоптаФото: илустрација

Они су синоћ у финалном сусрету савладали екипу "Спорт кафе" резултатом 21:20.

У финалу сениорки најбоља је била екипа "Лидер Глосса", побједивши кошаркашице тима "Звјездан 10".

Турнир, који је на спортском терену Средње стручне и техничке школе у Градишци, организовало Удружење грађана "Гром"" из Градишке трајао је од 15. до 19. августа, а окупио је укупно 70 екипа, у свим узрасним категоријама.

Један од организатора турнира Душан Ристић навео је да су на турниру, који је ове године први пут организован по званичним ФИБА правилима "три на три", учествовале су екипе цијеле БиХ, те Србије, Хрватске и Словеније, а наредне године очекују и екипе ван простора бивше Југославије.

Ристић је нагласио да је ово до сада најмасовнији турнир у уличној кошарци у Градишци, који је, како је навео, сваке вечери посјећивало од 500 до 1.000 људи, а финалној вечери и концерту "Амадеус бенда" присиствовао је око 3.000 посјетилаца.

Осим најбољих екипа сениора и сениорки, награђени су и побједници у мушкој и женској конкуренцији јуниора, кадета и пионира у мини баскету, те најбоји такмичари у тројакама и закуцавању, а укупан наградни фонд турнира износио је 6.000 КМ.