latinica  ћирилица
20/08/2016 |  12:58 | Аутор: СРНА

Уједињена Српска: Вучуревић злоупотријебио славу града у предизборне сврхе

Градски одбор Уједињене Српске Требиње најоштрије осуђује злоупотребу обиљежавања крсне славе града Требиње, Светог Преображења Господњег, од, како наводе, одлазећег градоначелника Славка Вучуревића. "Познато нам је антихришћанско, атеистичко, а можемо рећи и антицивилизацијско опредјељење и дјеловање Славка Вучуревића, али оно што је урадио приликом обиљежавања крсне славе града прешло је све границе и много је, па и ако је од самог градоначелника", наводе у овој странци.
Требиње - Фото: РТРС
ТребињеФото: РТРС

У саопштењу Уједињене Српске истиче се да су "славе прилика да забораве подјеле, сукобе, различитости и барем на тај дан требало би да буду јединствени у молитви и љубави према Богу".

"Нажалост, атеиста Вучуревић је, по обичају, избјегао учешће у Светој литургији, а потом је литију улицама Требиња искористио да направи још једну подјелу тако што је раздвојио литију и своје присталице одвео на бину, док је литија на челу са владикама и вјерујућим народом продужила до споменика ослободиоцима Требиња гдје је одржан краћи помен", кажу у овој странци.

Када је владика Григорије по завршетку помена дошао до бине и почео да се обраћа вјерујућем народу, организатори, односно градска администрација, наводи се у саопштењу, искључили су озвучење које је укључено тек када је група активиста ПДП-а почела да скандира "Славко, Славко" и износи увреде на рачун предсједника Републике Српске Милорада Додика.

"Обраћање Славка Вучуревића и Здравка Крсмановића, којег је Вучуревић представио као `значајног и угледног госта`, прошло је у величању актуелног градоначелника Требиња и његових наводних подухвата, те у блаћењу институција Републике Српске, Владе и предсједника Српске", кажу у Уједињеној Српској.

У овој странци сматрају да Славко Вучуревић "није у стању да пошаље било какву хришћанску поруку и од њега то нису ни очекивали, јер он не поштује ни вјеру, ни Цркву, ни народ".

"Али, да овако пљује по својим суграђанима, вјерујућем народу, прешло је све границе. То никад нико није урадио у историји Требиња и добро је што је ово било посљедње обраћање Славка Вучуревића као градоначелника", додаје се у саопштењу које је потписао предсједник Градског одбора Уједињене Српске Мијат Шаровић.