latinica  ћирилица
20/08/2016 |  14:39 ⇒ 14:59 | Аутор: СРНА

НДП Требиње: Славу града су претворили у политички скуп

Искључивање струје током бесједе владике захумско-херцеговачког и приморског Григорија када је требало да благослови вјернике који су у литији кроз град ходали у молитви за своју породицу, пријатеље и град - тачка је на морални, људски, човјечији и било како назван пад који имају људи који су у име градске администрације учествовали у организовању прославе Преображења Господњег, сматра Изборни штаб НДП Требиње.
НДП Требиње - Фото: РТРС
НДП ТребињеФото: РТРС

"Прије пар дана писали смо о двадесетак 'грешака' градоначелника Требиња Славка Вучуревића, незаконитих, намјерних, свјесних, за град катастрофално фаталних, од којих је свака за суд или за осуду. Писали и опомињали, а локална власт се потрудила да у ову кошару синоћ убаци још једну, која по моралној тежини треба да иде на прво мјесто. Једино оправдање које власт може да изрекне је 'Лаки је мало нервозан', а ако је то једино оправдање - онда ту нема оправдања", истичу из требињског НДП-а, реагујући на злоупотребе обиљежавања крсне славе Саборног храма и града Требиња - Преображење Господње када је за вријеме бесједе владике Григорија озвучење престало да ради.

Из требињског НДП-а истичу да су и "раније писали о Преображењу, о потреби да људи погледају себи у срце и нађу бар мало поштовања и за себе и за друге, апеловали о потреби да се власт и градоначелник мало унизе, бар према Цркви, да се спусте небеско плавих политичких висина и на тај дан покажу да припадају теистичком, вјерујућем свијету".

"Недостатак дигнитета које недостаје тренутној власти заблистао је у пуном сјају на дан Преображења. Они су се преобразили, али нажалост са зла на горе.
И не само што су искључили струју, славу града претворили су у политички скуп острашћених јастребова који су са магафоном добацивали са пивског платоа, већ су, а то се и очекивало, позвали Здравка Крсмановића, који не предстваља требињски НДП и од кога се овим путем ограђујемо, а који је раније у својим говорима најављивао и позивао на немире у Требињу у мјесецу септембру. Мало раније су почели али их је исти најављивао", наглашава се у саопштењу.

Изборни штаб требињског НДП-а поручује да Требиње не треба немире и да су немири својствени онима који су викали "боље рат него пакт" и "боље гроб него роб", а који су ради својих амбиција сатрли српски народ.

"Слобода је светиња, она тражи жртве али не по цијену нестанка народа. Зато Требиње данас поставља споменик народном хероју у парку чије су основне референце то што је разбијао четнички покрет на Космету, и улагивао се атеистичким боговима. О тим атеистичким новомученицима ћемо у наредном саопштењу, а до тада очекујемо да ће ова одлазећа власт на челу са градоначелником покренути иницијативу за изградњу споменика борцима Краљеве војске у отаџбини и тако бар нешто урадити за свој град", наглашава се у саоштењу НДП-а Требиње.