latinica  ћирилица
21/08/2016 |  12:49 ⇒ 12:50 | Аутор: Б92

Јокић: Једва чекамо финале

Српски кошаркаш Никола Јокић рекао је да растерећено улазе у финални дуел са селекцијом САД и вјерује у да имамо шансу у побиједи уколико прикажемо тимски игру.
Никола Јокић (Фото:nbaserbia.com) -
Никола Јокић (Фото:nbaserbia.com)

"Нисам могао ока да склопим синоћ, финале Олимпијских игара је велика ствар. Нема умора, не знам како је то могуће. Једва чекамо финале против САД, видјећемо како ће бити", рекао је Јокић новинарима у Рио де Жанеиру

Кидамо један за другог, погледајте како играмо одбрану. Има грешака, али када један погријеши сви покушавају то да поправе. То нас краси, тимски дух и тимска одбрана. У меч идемо растерећено са жељом за побједом", додао је 21-годишњи српски репрезентативац.

Кошаркаши Србије играју у недјељу од 20.45 против селекције САД у финалу олимпијског турнира.

"Када сам играо за селекцију до 19 година на Свјетском првенству у Прагу, у четвртфиналу смо играли против Хрватске, у полуфиналу против Аустралије а у финалу против САД, као и сада у Рију. Лијепо је поређење, али надам се да неће бити исти исход финала. Показали смо себи да можемо, да они нису ништа посебно. Јесте да играју у најбољој лиги свијета и да су ти играчи носиоци својих тимова, али имамо шансе. Уз нашу тимску игру можемо да их побиједимо. Увијек играмо да побиједимо, један за другога и увијек ћемо се држати тога", рекао је Јокић.