latinica  ћирилица
21/08/2016 |  14:31 ⇒ 14:32 | Аутор: РТРС

Чубриловић честитао спотристима Србије

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић честитао је данас, у име Народне скупштине и у своје име, освајање медаља на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру Ватерполо савезу Србије, женској кошаркашкој и женској одбојкашкој репрезентацији Србије.
Недељко Чубриловић - Фото: РТРС
Недељко ЧубриловићФото: РТРС


"Упућујем вам искрене честитке поводом освајања златне медаље на Олимпијским играма. Убједљивом побједом над репрезентацијом Хрватске у финалном мечу Олимпијских игара, потврдили сте да сте најбољи ватерполо тим у свијету. Ваше побједе најбољи су начин да се српски народ свијету представи као спортски и витешки", наводи се у честитки упућеној ватерполистима.

Чубриловић је навео да су освајањем злата, квалитетном игром и спортским духом на најбољи начин промовисали народ и државу коју представљају, на шта су поносни и грађани Републике Српске који су са великом радошћу пратили све побједе.

Он је у честитки српским кошаркашицама за освојену бронзану медаљу на Олимпијским играма поручио да су одличном игром, борбеношћу и срцем показале да су понос нације.

"Република Српска је поносна што су српске кошаркашице оствариле историјски успјех, а још више радује чињеница што у женској кошаркашкој репрезентацији Србије играју и кошаркашице из Републике Српске", нагласио је Чубриловић.

У честитки упућеној Одбојкашком савезу Србије, Чубриловић је женској одбојкашкој репрезентацији честитао освајање сребрене медаље на Олимпијским играма, истичући да су одбојкашице оствариле врхунски спортски успјех, који је резултат истрајности, здравог духа и посвећености спорту.

"Вашим успјехом поносни су и грађани Републике Српске који су са будном пажњом пратили ваше побједе", наводи се у Чубриловићевој честитки.